środa, 26 marca 2014

Sałatka z selerem konserwowym.

Kolejny przepis "na wytrawnie" :). Ta sałatka zdobyła rzesze fanów w ekspresowym tempie :). Łatwa do wykonania, szybka i bezproblemowa. Seler konserwowy jest delikatny w smaku, świetnie komponuje się z ananasem, porem i kukurydzą. Po prostu pycha! :) Świetna do kanapek, naprawdę polecam :)
_______________________________________________________________________

Poniższy przepis na sałatkę na pewno zdobędzie Wasze serca. Zasmakowała ona nawet typowemu mięsożercy do tego stopnia, że zrobił ją u siebie w domu :). Smak konserwowego selera jest znacznie łagodniejszy niż świeżego, więc nie należy się go obawiać. Nie przedłużając już - zapraszam po przepis.



Składniki:
        na 10 porcji
  • 2 słoiczki selera konserwowego
  • 1 puszka ananasa 
  • 1 por (biała część)
  • 6 jajek
  • 150-200 g wędliny
  • 1-1,5 puszki kukurydzy
  • majonez
  • sól, pieprz do smaku



Wykonanie:

Seler odsączyć z nadmiaru zalewy i umieścić w dużej misie.

Osuszonego ananasa pokroić na małe cząstki, por drobno posiekać, dodać do selera.

Ugotowane na twardo jajka pokroić w kosteczkę, wędlinę pokroić w cienkie paseczki i przełożyć do miski. Dodać resztę składników i dokładnie wymieszać.

Do sałatki dodać majonez (wedle uznania) oraz doprawić solą oraz pieprzem.

Schłodzić i podawać.


Smacznego!





1 komentarz:

  1. Sałatka godna polecenia. Smak wytrawny, niecodzienny, nowy.
    Goście byli zachwyceni, rozdałam przepisy.

    OdpowiedzUsuń

Dodaj tutaj swój komentarz. Komentarze są moderowane.