Kolejny przepis "na wytrawnie" :). Ta sałatka zdobyła rzesze fanów w ekspresowym tempie :). Łatwa do wykonania, szybka i bezproblemowa. Seler konserwowy jest delikatny w smaku, świetnie komponuje się z ananasem, porem i kukurydzą. Po prostu pycha! :) Świetna do kanapek, naprawdę polecam :)
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
Poniższy przepis na sałatkę na pewno zdobędzie Wasze serca. Zasmakowała ona nawet typowemu mięsożercy do tego stopnia, że zrobił ją u siebie w domu :). Smak konserwowego selera jest znacznie łagodniejszy niż świeżego, więc nie należy się go obawiać. Nie przedłużając już - zapraszam po przepis.
Składniki:
na 10 porcji
- 2 słoiczki selera konserwowego
- 1 puszka ananasa
- 1 por (biała część)
- 6 jajek
- 150-200 g wędliny
- 1-1,5 puszki kukurydzy
- majonez
- sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
Seler odsączyć z nadmiaru zalewy i umieścić w dużej misie.
Osuszonego ananasa pokroić na małe cząstki, por drobno posiekać, dodać do selera.
Ugotowane na twardo jajka pokroić w kosteczkę, wędlinę pokroić w cienkie paseczki i przełożyć do miski. Dodać resztę składników i dokładnie wymieszać.
Do sałatki dodać majonez (wedle uznania) oraz doprawić solą oraz pieprzem.
Schłodzić i podawać.
Smacznego!
Sałatka godna polecenia. Smak wytrawny, niecodzienny, nowy.
OdpowiedzUsuńGoście byli zachwyceni, rozdałam przepisy.